Mi az a pivot tábla?

Pivot táblának az Excel alaptáblázatát nevezik, amely tartalmazza a kimutatás alapját képező adatokat. Ez tulajdonképpen egy sokdimenziós tábla, hiszen nem csak a sorok és oszlopok két dimenzióját kezeli, hanem kapcsolatot tud létesíteni másik adattáblával (Excel fájlon belül másik munkalappal, vagy egy másik Excellel), illetve külső adatszolgáltató programokkal is.

A pivot tábla kimutatás a Beszúrás fülön található Kimutatás menüpontra kattintva készíthető el. A kimutatás összeállításához először egy kimutatás-váz jelenik meg, a leendő kimutatás-mezők helyeivel és mellette egy mező-lista, amelyből, a mezőneveket húzással helyezhetjük el az üres vázban.

A mezők beillesztése előtt érdemes nagyon alaposan végiggondolni, hogy milyen összesítésekre és eredményekre van szükségünk a pivot tábla kimutatásban, hiszen ennek megfelelően kell elhelyeznünk a mezőket (és az általuk képviselt adatokat) a kimutatásban.

A pivot tábla kimutatás alapján generálhatóak különféle grafikus adatmegjelenítések, mint grafikonok és más ábrák.

Fedezze fel a közismert szoftver rejtett oldalát, használja ki ennek a könnyen elérhető, sokrétű programnak a szolgáltatásait! Pivot tábla készítés mára már alapvető elvárás.

Partnereink tanfolyamai keretén belül mindenre kiterjedő, részletes és közérthető órákon sajátíthatja el a táblázatkezelő program kezelését.
Excel oktatásunk olyan befektetés, amelynek minden fillérje megéri az árát, hiszen tudását számos munkakörben, sokféle területen kamatoztathatja!

Az Excel program ismerete, mint táblázatkezelés modul, megtalálható az ECDL-t (Európai Számítógép-használói Jogosítvány – European Computer Driving Licence) alkotó résztémakörök között, és a cégünk által szervezett ECDL tanfolyam részeként elérhető.