ECDL vizsga

Mi az az ECDL?

Az Európai számítógép-felhasználói jogosítványról

Az ECDL egy az Európai Unióban általánosan elfogadott , egységes bizonyítvány, amely a szoftver-felhasználói ismereteket hivatott igazolni. Tehát nem számítástechnikai vagy informatikai képzést tanúsít, hanem azt, hogy a jogosítvány birtokosa magabiztosan használ különféle, alapszintű számítógépes programokat.

1996 óta létezik, és programfüggetlenül tartalmazza a szoftverek azon csoportjait, amelyek beletartoznak a számítógépes alapműveltségbe. A célja, hogy az EU minél több polgára válhasson az Európában kialakulóban levő információs társadalom teljes-értékű polgárává.

A jogosítvány megszerzése modulok teljesítésével is lehetséges, vagyis nem muszáj egyszerre minden területen bizonyítani. Az aktuális munkakörünkhöz szükséges ismeretek elsajátításával “begyűjthetjük” az egyes modulokat, és a tanulás bármikor tovább folytatható.

Az ECDL tanfolyam elvégzése, a bizonyítvány megszerzése előnyt jelent a munkavállalók és a munkáltatók részére is, hiszen konkrét követelményrendszere objektív mércével tanúsítja a programfüggetlenül elsajátított szemlélet- és gondolkodásmódot, valamint ismereteket.

Hol lehet ECDL tanfolyamra jelentkezni és vizsgát tenni?

Partnereink folyamatosan indítanak  ECDL tanfolyamokat, amelyeknek része az Excel is.
Tájékozódjon további ECDL-modulokkal kapcsolatos képzéseinkről is!